Historie

En iværksætterdrøm med mod til at handle

Da Stig Nielsen i 1986 opdagede et voksende behov for fleksibel montage af mindre elektronikenheder og prototyper satte han alt på et bræt.

Når de andre gik hjem fra arbejde, blev Stig Nielsen siddende. Nysgerrigheden efter at producere elektronikenheder var nemlig stor. Og da han blev klar over, at der var et uudnyttet marked, arbejdede han endnu længere for at kunne spare op til sin iværksætterdrøm.

På sidelinjen bakkede hustruen Pia op, så alt kunne lade sig gøre.

”Alt, hvad vi tjente, når vi arbejdede over om aftenen, sparede vi op”, fortæller han.

Dengang producerede Stig Nielsen selv elektronikenheder og prototyper. I dag ejer han sammen med Pia, Tronex, der stødt har udviklet sig til at være en af landets førende EMS-leverandører.

Stig Nielsen

Hårdt flid og økonomisk omhu

Det har kun kunne lade sig gøre med opbakning fra hjemmefronten, hårdt flid, økonomisk omhu og et mod til at handle. Og netop det mod til at handle er stadig en central del af Tronex, der hele tiden søger at blive endnu bedre.

”Dengang opstod der et generelt behov i branchen. Kunderne kom simpelthen og sagde, at det her har vi brug for, og så måtte vi jo lave det”, fortæller Stig Nielsen.

”På mange måder kan man sige, at vi fik chancen og greb den. Vi tilpassede os det behov hos kunderne med stor fleksibilitet og opfandt alt det, der ikke lige var standard”, fortæller han.

Derfra udviklede det hele sig, og i 1993 gik Stig og Pia all in med Tronex. Der var sparet så meget op, at der ikke var gæld til produktionsudstyr. Og sådan er det stadig den dag i dag. For Tronex er det nemlig vigtigt hele tiden at have økonomisk overskud til at kunne investere og tilpasse sig kunderne på bedst mulige måde.

”Vi skal kunne hjælpe med alt”, siger Stig Nielsen.

”Det har været hårdt arbejde. Ingen har fået noget forærende. Vi har kun haft vores egne timer til at udvikle Tronex, så når andre tog på skiferie, så arbejdede vi”, fortæller han.

.

Et familiedrevet firma med udsyn til verden

Derfor blev familieliv og arbejdsliv også integreret.

”Når børnene havde fri fra skole, så kom de over for at lave lektier”, fortæller Stig Nielsen.

På den måde holdt familien sammen, mens Tronex udviklede sig. Og i 2002 blev succesen bemærket med flere kåringer som Gazelle-virksomhed.

Siden er Tronex blevet blandt de førende EMS-leverandører i Danmark med egen produktion i både Fredensborg og Thailand, og Stig og Pia går fortsat på arbejde sammen hver dag.

I dag er Stig teknisk salgsdirektør, mens Pia er ansvarlig for HR og kvalitet. 

Stig og Pia

Tidslinje: Mere end 30 år med Tronex

1986
Det første tekniske så til fleksbibel elektronikmontage bliver sået
1998
Fremtiden bliver sikret med en investering i en fuldautomatisk SMD-linje
2002
Tronex modtager flere kåringer som årets Gazelle-virksomhed af Dagbladet Børsen
2003
Tronex bliver ISO 9001-certificeret for at sikre sin position som loyal og seriøs partner
2005
Samarbejde med thailandsk EMS-partner bliver en realitet
2006
Tronex flytter i egne lokale med produktion og vækstmuligheder i Fredensborg
2012
Tronex investerer i en komplet high end-produktionslinje med fuld nitrogen loddeproces for at imødekomme nye fremtidsbehov inden for blandt andet mikroelektronik
2014
Yderligere fokus på kvalitet bliver sikret med moderne X-Ray og SPI-udstyr
2015
Tronex investerer i en helt ny produktionslinje til prototypefremstilling
2016
Konservativ forretningsførelse og loyalt samarbejde har ført til højeste kreditværdighed AAA af Dun & Bradstreet siden år 2000
2021
Tronex fejrer 35 år som en af Danmarks førende EMS-leverandører